Cap a la Vaga General Destituent!

El sistema sorgit de la Transició es troba, més que davant d’un final de cicle, en ple col·lapse. Els escàndols de corrupció que s’han fet ja insuportables i als quals ens neguem a avesar-nos no suposen altra cosa que la gota que fa vessar el got. A la crisi social generada per les polítiques del control de la inflació, d’austericidi i de la deutocràcia, i a la crisi nacional-territorial donada pel col·lapse de l’estat de les autonomies, se’ls suma una crisis democràtica pel fet que molta gent ja no veu les institucions com a representatives, i cada cop més gent en discuteix la legitimitat, a la vista del programa antisocial que emanen.

 Han caigut les màscares. S’ha dinamitat l’aparent consens social en què vivíem, per així adequar el marc polític, jurídic i institucional al nou cicle d’acumulació per despossessió. En el procés, tot allò que és públic i comú és anorreat, i amb aquest anorreament, ens roben les nostres vides. És el procés constituent de l’1% amb un programa que, lluny de prioritzar l’interès general de la ciutadania, va destinat a engreixar els beneficis i augmentar els privilegis dels mercats: els oligopolis financers i les grans corporacions.

 Davant d’aquest atac als drets fonamentals, el 99% que diàriament som desnonades i precaritzades, retallades i privades de sanitat, educació i serveis públics, i reprimides quan protestem, ens hem de constituir per tal de reformular les regles de joc. Cal un procés constituent del 99% per a construir noves legalitats i legitimitats, una nova realitat política fonamentada en un model de convivència veritablement democràtic que garanteixi els drets fonamentals en el marc d’unes condicions de vida genuïnament dignes.

El Règim s’enfonsa. És l’hora d’impugnar-lo, és l’hora de destituir el govern! Cal mobilització i que fem nostres les convocatòries en marxa, en especial la del #16F pel dret a l’habitatge i contra el genocidi financer, que impulsa la PAH. És hora que organitzem una vaga general destituent. Una vaga general  política que ho aturi tot, una vaga general per desobeir davant dels desnonaments, la precarietat, l’austericidi i la deutocràcia, una vaga general que condemni el complex político-empresarial corrupte, una vaga general contra la por, una vaga general de consum, hacker, d’assalariades, autònomes, precàries, d’aturades,  les no remunerades, i d’aquelles que no són reconegudes com a tal per la legalitat, una vaga general que reivindiqui els drets fonamentals com a potencials constituents, una vaga general impulsada per una ampla aliança social en base a un programa de regeneració política i ruptura democràtica, una vaga general que freni els intents de l’status quo per perpetuar-se i succeir-se a si mateix, que generi l’impuls mobilitzador necessari per a endegar el procés constituent del 99%.

#VagaDestituent
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s